Известие

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда и катализатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Офф и двамата дрънчите яко глупости.
    И само заради другите колеги, които може да четат, ще отговоря за последно, поне да се изнят (до колкото е възможно нещата).
    Ездачо, от тая тема, която и даваш да чета, нищо не става ясно.. ама съвсем. Тва е няква обща приказка и даже няма връзка с темата.
    Това което аз питах е "каква е връзката на индекса на замърсяване с КПД на горивото"
    И съвсем не значи, че като изгаряте повече гориво (като литри) и замърсяването е повече. Че то по тая логика ако се движим на HHO, при което се отделя като резултат от изгарянето H2O (чиста вода), обаче горим повече литри, значи пак сме по-сериозни замърсители от бензинаджиите и дизелджиите.
    Въобще знаете ли какво се отделя при изгарянето на бензина, на дизела и при изгарянето на пропан бутана. Съвсем не е само едно СО... както и да е.. ще прочетете, ще разберете!

И обикновената газова уредба, може да бъде настроена също толкова добре. Тва за оборотите което казваш колега, изобщо не е вярно.
    Виждал си нещо някъде ама... не си догледал. Като говориш, поне давай обосновки защо е така... да те видим. НЯМАШ ТАКИВА!

И сега за да не съм празнословен, ето прочетете нещо и двамата - http://club50plus.bg/how-to/practice...n-ili-gaz.html
    И после преди да се изказвате не вие "мерудията", поне бъдете сигурни в това което пишете, а не просто да става излишен спам и $usr_posts++ ..
    Както и да е, повече не ми се обяснява!
    Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 21:52.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

КПД на ДВИГАТЕЛЯ не на горивото. Горивото няма КПД!
      И какво отделят ако не е тайна? Ако ги изгориш на двора ще отделят както всеки въглеводород - вода и СО2, ама в двигателя е малко по различно, там се работи с богата смес.
      Ако ти се занимава направи си една статистика, аз поразтърсих малко и излезе, че дизела отделя най-малко СО.

http://www.spritmonitor.de/en/overvi...=2&powerunit=2
      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
        КПД на ДВИГАТЕЛЯ не на горивото. Горивото няма КПД!
        И какво отделят ако не е тайна? Ако ги изгориш на двора ще отделят както всеки въглеводород - вода и СО2, ама в двигателя е малко по различно, там се работи с богата смес.
        Ако ти се занимава направи си една статистика, аз поразтърсих малко и излезе, че дизела отделя най-малко СО.

http://www.spritmonitor.de/en/overvi...=2&powerunit=2
        С теб е безсмислено да се спори
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
          С теб е безсмислено да се спори
          С това вече съм съгласен
          Lancia Delta 1.6 i.e - ex
          Alfa Romeo 156 2.0 TS